İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda “Hakemler dosyası” olarak bilinen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel’in emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince işlemleri tamamlanan iki hakem, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli işlemler için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.
Soruşturma dosyasında hangi iddialar bulunuyor?
Başsavcılık koordinasyonunda sürdürülen soruşturma kapsamında bazı şüpheliler hakkında çeşitli suçlara ilişkin iddialar araştırılıyor. Dosyada yasa dışı bahis, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma iddiaları da yer alıyor. Ancak soruşturma devam ettiği için şüpheliler hakkındaki suçlamalar henüz kesinleşmiş değil.
Soruşturmanın önceki aşamalarında yapılan incelemelerde açık kaynak araştırmaları, MASAK kayıtları, HTS verileri, müşteki ve tanık beyanları ile bilirkişi tespitlerinin değerlendirildiği bildirildi.
Soruşturma genişletilmişti
Dosya kapsamında daha önce MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile birlikte bazı hakem, gözlemci ve futbol hakemliği yapılanması içerisinde görev alan isimler hakkında operasyon gerçekleştirilmişti.
Yasin Kol ile Göktuğ Hazar Erel’in de dijital materyaller ve mali kayıtlar üzerinde yapılan incelemelerin ardından gözaltına alındığı bildirildi. İki hakemin adliyeye sevk edilmesiyle birlikte soruşturmada adli süreçte yeni bir aşamaya geçildi.
Gözler adli makamların vereceği kararda
Adliyeye sevk edilen Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel’in soruşturma kapsamında savcılık ve hakimlik işlemlerinin ardından durumlarının netleşmesi bekleniyor.
Soruşturmanın diğer şüpheliler yönünden de devam ettiği bildiriliyor.
#YasinKol #MHK #HakemlerDosyası




