Bursa Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası, yeni sezon programıyla kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunmaya hazırlanıyor. Birinci şef Hakan Şensoy, yeni dönemde Türk bestecilerin eserlerine daha fazla yer verileceğini ve Bursa’dan yetişen genç solistlerin profesyonel sahnede müzikseverlerle buluşacağını açıkladı.
Her konserde bir Türk bestecinin eseri seslendirilecek
Oda Orkestrası’nın yeni sezon repertuvarında Türk bestecilerin eserleri öncelikli olacak. Birinci şef Hakan Şensoy, her konserde en az bir Türk bestecinin eserinin dinleyiciyle buluşturulacağını belirtti.
Ocak ayından itibaren düzenlenecek konserlerde ise Bursa’dan seçilecek genç solistler sahneye çıkacak. Kariyerlerinin başındaki müzisyenler, profesyonel bir orkestra eşliğinde performans sergileyerek kendilerini gösterme fırsatı yakalayacak.

Orkestraya yeni müzisyenler alınacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası, kadrosunu genişletmek ve güçlendirmek amacıyla 14-15 Kasım tarihlerinde üye alım sınavı gerçekleştirecek. Yeni sezonun resmî açılışı ise 30 Kasım’da yapılacak.
2 Kasım’da özel konser düzenlenecek
Yeni sezon öncesinde sanatseverlerle buluşacak orkestra, 2 Kasım’da özel bir konser verecek. Türkiye’nin önemli opera sanatçıları arasında bulunan Tuncay Kurtoğlu, Zafer Erdaş ve Tevfik Rodos’un sahne alacağı programda dinleyicilere özel bir repertuvar sunulacak.
Konser, orkestranın yeni dönem hedeflerini ve müzikal anlayışını tanıtacak etkinliklerden biri olacak.
Bursa’nın genç müzisyenlerine profesyonel sahne fırsatı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba’nın desteğiyle hayata geçirilen Oda Orkestrası, kentin sanat hayatında daha etkin bir rol üstlenmeyi amaçlıyor.
Birinci şef Hakan Şensoy, orkestranın Bursalı sanatseverlere ait olduğunu vurgulayarak yeni sezonda hem Türk bestecilerin eserlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hem de Bursa’da yetişen genç müzisyenlere profesyonel sahne deneyimi kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.
,#Bursa #KültürSanat #OdaOrkestrası



