Bursa'da yeni haftanın ilk gününde çok sayıda mahalle ve kırsal yerleşimde elektrik kesintisi yaşanacak. Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) tarafından açıklanan 2 Kasım 2026 Pazartesi tarihli çalışma takvimine göre kent genelinde 13 ilçede planlı kesinti yapılacak.
Gemlik, Gürsu, İnegöl, İznik, Karacabey, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhaneli, Osmangazi, Yenişehir ve Yıldırım'da belirlenen saat aralıklarında elektrik verilemeyecek. Bazı bölgelerde çalışmaların gün boyunca sürmesi nedeniyle kesintiler 8 saate kadar ulaşacak.
Gemlik ve Gürsu'da elektrikler ne zaman kesilecek?
Gemlik'te Umurbey Mahallesi'nde 09.00-11.00, Adliye Mahallesi'nde ise 09.00-12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Gürsu'da İstiklal Mahallesi sakinlerini ilgilendiren çalışma 09.00'da başlayacak ve 17.00'ye kadar devam edecek.
İnegöl'de çok sayıda mahalle etkilenecek
İnegöl'de 2 Kasım Pazartesi günü birden fazla noktada planlı elektrik kesintisi gerçekleştirilecek.
-
Gündüzlü: 09.00-17.00
-
Babaoğlu, Karahasanlar, Sülüklü: 09.30-17.30
-
Akhisar: 10.00-12.00
-
Cerrah: 10.00-18.00
-
Akhisar: 12.00-14.00
-
Akhisar: 14.00-16.00
Gündüzlü, Babaoğlu, Karahasanlar, Sülüklü ve Cerrah mahallelerinde kesintiler 8 saate kadar sürecek. Akhisar Mahallesi'nde ise farklı zaman dilimleri için üç ayrı çalışma kaydı bulunuyor.
İznik ve Karacabey'de kesinti programı
İznik'in Tacir Mahallesi'nde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacak.
Karacabey'de ise Saadet Mahallesi'nde 09.00-14.00, Dağkadı ve Yeşildere mahallelerinde 09.30-17.30 saatleri arasında enerji kesintisi uygulanacak.
Kestel ve Mudanya'da hangi mahallelerde elektrik olmayacak?
Kestel'de Barakfakih Mahallesi'nde 12.00-17.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
Mudanya'da ise Eğerce ve Mesudiye mahallelerinde 10.00'da başlayacak çalışmaların 18.00'e kadar sürmesi planlanıyor.
Mustafakemalpaşa'da kesinti saatleri açıklandı
Mustafakemalpaşa ilçesinde dört farklı zaman aralığında planlı çalışma gerçekleştirilecek.
-
Yunus Emre: 09.00-11.00
-
Kösehoroz, Muradiyesarnıç: 09.00-17.00
-
Hamidiye: 11.00-13.00
-
Yalıntaş: 13.00-18.00
Kösehoroz ve Muradiyesarnıç mahallelerinde 8 saatlik kesinti öngörülürken Yalıntaş'ta elektriklerin 18.00'de yeniden verilmesi planlanıyor.
Nilüfer'de Görükle ve Dumlupınar da listede
Nilüfer ilçesinde iki ayrı çalışma kaydı bulunuyor. Dumlupınar ve Görükle mahallelerinde 09.30-17.27 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Gümüştepe Mahallesi'nde ise çalışma 10.00'da başlayıp 11.00'de sona erecek.
Orhaneli'nde 3 mahallede 8 saatlik kesinti
Orhaneli ilçesinde Dağgüney, Firoz ve Karası mahalleleri planlı kesinti programında yer aldı. Üç mahallede de 10.00 ile 18.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
Osmangazi'de elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler
Osmangazi'de günün erken saatlerinde başlayacak çalışmalar birçok mahalleyi kapsıyor.
-
Mehmet Akif: 08.30-12.30
-
Geçit, Güneştepe, Yunuseli: 08.30-16.30
-
Çağlayan: 09.00-17.00
-
Ovaakça Eğitim, Ovaakça Santral: 09.30-12.30
-
Başaran, Küçükbalıklı: 10.00-12.00
-
Nilüferköy: 13.00-17.00
Geçit, Güneştepe, Yunuseli ve Çağlayan mahallelerinde çalışmaların yaklaşık 8 saat sürmesi bekleniyor.
Yenişehir ve Yıldırım'da kesinti yapılacak
Yenişehir'de Akçapınar Mahallesi'nde 09.00-11.00, Yolören Mahallesi'nde 10.00-18.00, Yenigün ve Yüzüncüyıl mahallelerinde ise 13.00-15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Yıldırım ilçesinde Çelebi Mehmet ve Çınarönü mahallelerinde 09.00'da başlayacak kesintinin 14.00'te tamamlanması planlanıyor.
Bursa'da 8 saatlik elektrik kesintisi hangi mahallelerde?
UEDAŞ'ın açıkladığı programa göre bazı mahallelerde elektrik kesintileri günün büyük bölümünde devam edecek.
Gürsu İstiklal, İnegöl Gündüzlü, İznik Tacir, Mustafakemalpaşa Kösehoroz ve Muradiyesarnıç mahallelerinde kesintiler 8 saate kadar sürecek.
İnegöl'de Babaoğlu, Karahasanlar, Sülüklü ve Cerrah; Karacabey'de Dağkadı ve Yeşildere; Mudanya'da Eğerce ve Mesudiye mahalleleri de uzun süreli kesinti programında bulunuyor.
Orhaneli'nin Dağgüney, Firoz ve Karası mahalleleri ile Osmangazi'nin Geçit, Güneştepe, Yunuseli ve Çağlayan mahallelerinde de elektriklerin günün ilerleyen saatlerinde yeniden verilmesi bekleniyor. Yenişehir'in Yolören Mahallesi'nde ise kesinti 18.00'e kadar sürecek.
Bursa'da elektrikler saat kaçta gelecek?
2 Kasım Pazartesi günü elektriklerin yeniden verileceği saatler ilçelere ve mahallelere göre farklılık gösteriyor. İlk kesintiler 08.30'da Osmangazi'de başlayacak.
Gemlik'te elektriklerin 11.00 ve 12.00 saatlerinde, bazı ilçelerde ise 17.00-17.30 aralığında yeniden verilmesi planlanıyor.
İnegöl Cerrah, Mudanya Eğerce ve Mesudiye, Orhaneli Dağgüney, Firoz ve Karası ile Yenişehir Yolören mahallelerinde çalışmaların 18.00'de tamamlanması öngörülüyor.
Belirtilen saatler UEDAŞ'ın planlı çalışma takvimine dayanıyor. Çalışma koşullarına bağlı olarak kesinti sürelerinde değişiklik yaşanabileceği için vatandaşların güncel duyuruları takip etmesi gerekiyor.
#Bursa #ElektrikKesintisi #UEDAŞ




