Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Etimesgut Belediyesi’ndeki bazı işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Belediye ihaleleri, imar ve ruhsat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarının incelendiği dosyada 25 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulandı.
Gözaltına alınanlar arasında Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Gözüoğlu ve Gültekin Bayındır da yer aldı. Operasyonla birlikte belediyeye yönelik soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi.
Beş ilde eş zamanlı operasyon
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara merkezli beş ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Soruşturma sürecinde Sayıştay raporları, şüpheli ifadeleri, müşteki beyanları, CİMER başvuruları ile MASAK ve HTS kayıtlarının incelendiği bildirildi.
Elde edilen bulgular doğrultusunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında 25 şüpheli hakkında gözaltı işlemi yapılırken, şüphelilerden beşinin belediye görevlisi olduğu belirtildi.
İhale, imar ve ruhsat işlemleri inceleniyor
Soruşturmanın, belediyedeki bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, sahte belgeler düzenlendiği ve imar ile ruhsat işlemleri üzerinden menfaat sağlandığı iddialarını kapsadığı aktarıldı.
Dosyada suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya yönetme, örgüte üye olma, zimmet, rüşvet, irtikap, ihaleye fesat karıştırma ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlamaları kapsamında inceleme yürütülüyor.
Söz konusu suçlamalar soruşturma kapsamında değerlendirilen iddialardan oluşuyor. Şüphelilerin hukuki durumları yargı sürecinde netlik kazanacak.
Arama ve el koyma işlemleri sürüyor
Operasyon kapsamında şüpheliler hakkında gözaltı işlemlerinin yanı sıra arama ve el koyma uygulamaları da gerçekleştirildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemlerin ardından şüphelilerin Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına sevk sürecinin devam ettiği bildirildi.
Etimesgut Belediyesi’ne yönelik soruşturmanın yeni aşamasındaki gelişmeler yakından takip ediliyor.
#bursa #bursahaber




