Bursa’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenle başladı. Bursa Muhtarlar Dayanışma Derneği tarafından organize edilen programda muhtarlar, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitleri andı.

Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından programda muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü ve mahallelerde üstlendikleri sorumluluklar vurgulandı.

“Muhtarlar milletin sesidir”

Törende Bursa muhtarları adına konuşan Bursa Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yılmazer, muhtarların mahalle kültürünün korunması, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve yerel hizmetlerin vatandaşlara ulaştırılmasında önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Teknolojinin gelişmesiyle bürokratik süreçlerin değiştiğine dikkat çeken Yılmazer, muhtarların sosyal sorunların çözümünde, afet ve kriz dönemlerinde devlet ile vatandaş arasında köprü olmayı sürdürdüğünü ifade etti. Muhtarların halk tarafından seçilmenin sorumluluğuyla hareket ettiğini vurgulayan Yılmazer, görevini özveriyle yerine getiren tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Yılmazer, hayatını kaybeden muhtarlara rahmet dilerken görevini sürdüren muhtarlara da sağlık ve başarı temennisinde bulundu.

Muhtarlardan Bursa Valisi Erol Ayyıldız’a ziyaret

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Bursa muhtarları adına oluşturulan heyet, Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede muhtarlar ile Vali Ayyıldız bir araya geldi.

Program kapsamında muhtarlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’yı da makamında ziyaret etti. Böylece 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri, törenin ardından gerçekleştirilen protokol ziyaretleriyle devam etti.

Osmangazi’de 10 kilometrelik yol hamlesi! Dar yollar genişletildi
Osmangazi’de 10 kilometrelik yol hamlesi! Dar yollar genişletildi
İçeriği Görüntüle

Bursa’da zeytin üreticisinin gözü hasatta! Erken hasat fiyatları açıklandı
Bursa’da zeytin üreticisinin gözü hasatta! Erken hasat fiyatları açıklandı
İçeriği Görüntüle

Bursa Barosu seçimlerinde kazanan isim Yener Poroy oldu
Bursa Barosu seçimlerinde kazanan isim Yener Poroy oldu
İçeriği Görüntüle

Bursa Yıldırım’da okul yenileme projesi! İhale tarihi netleşti
Bursa Yıldırım’da okul yenileme projesi! İhale tarihi netleşti
İçeriği Görüntüle

Bursa’da 60 binin üzerinde kaçak sigara ele geçirildi!
Bursa’da 60 binin üzerinde kaçak sigara ele geçirildi!
İçeriği Görüntüle

#Bursa #MuhtarlarGünü #19EkimMuhtarlarGünü #BursaHaberleri