Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde kendisinden üç gündür haber alınamayan 61 yaşındaki Fatma Aybey için ekipler seferber oldu. Aktaş köyünde yaşayan Aybey’in 30 Eylül günü evinden ayrılmasının ardından geri dönmemesi üzerine başlatılan arama çalışmaları genişletildi.
Evinden çıktıktan sonra haber alınamadı
Edinilen bilgilere göre Fatma Aybey, 30 Eylül saat 16.00 sıralarında evinden ayrıldı. Aybey’in son olarak köyden ayrılarak dağlık arazi yönüne doğru ilerlediği görüldü.
Ailesi ve köy sakinleri, ilk etapta kendi imkanlarıyla çevrede arama yaptı. Ancak Aybey’e ulaşılamaması üzerine durum jandarma ve AFAD ekiplerine bildirildi.
Aramalar ormanlık alana genişletildi
AFAD ekiplerinin yönlendirmesiyle bugün sabah saatlerinden itibaren bölgede kapsamlı arama çalışması başlatıldı. Jandarma ekiplerinin yanı sıra AFAD ve sivil arama kurtarma ekipleri, Aybey’in bulunabileceği değerlendirilen köy çevresi ve ormanlık alanlarda çalışma yürütüyor.
Yaklaşık 70 kişilik ekibin katıldığı aramalarda bölge hem karadan hem de havadan kontrol ediliyor.
Drone ile havadan tarama yapılıyor
Arama çalışmalarına İHAKUT ekipleri de drone desteği sağlıyor. Ekipler, özellikle ormanlık ve ulaşılması güç bölgeleri havadan tarayarak Aybey’in izine ulaşmaya çalışıyor.
Bölgede ekiplerin arama faaliyetleri sürerken, Aybey’den gelecek haber bekleniyor.
#Bursa #Büyükorhan #FatmaAybey #Kayıp #AramaÇalışması #AFAD #Jandarma #İHAKUT

