Suudi Arabistan’a yönelik saldırılar gündemde

Bölgede güvenlik geriliminin arttığı dönemde Suudi Arabistan, Yemen kaynaklı saldırıların hedefi oldu. Türkiye’den ise saldırılara ilişkin çeşitli açıklamalar geldi.

Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, 17 Eylül’de yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ı hedef alan İHA saldırısı ile Husiler tarafından gerçekleştirilen eylemleri kınadı.

Aktürk, saldırıların bölgesel istikrarın yanı sıra uluslararası deniz ticaretini de tehdit ettiğini belirtti.

Fidan’dan askeri destek mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da 19 Eylül’de katıldığı televizyon programında Suudi Arabistan’ın toprak bütünlüğüne yönelik saldırılara değindi.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çeken Fidan, Riyad’ın bazı teknik alanlarda askeri ihtiyaçlarının bulunabileceğini ve Türkiye’nin bu ihtiyaçların karşılanmasına yönelik destek konusunda sorun görmediğini ifade etti.

Fidan ayrıca Mekke İttifakı'nın bölgesel güvenlik açısından önemine vurgu yaptı.

“Türk askerleri gönderilecek” iddiası

Fidan’ın açıklamalarının ardından sosyal medya platformlarında ve bazı haber kaynaklarında, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 23 Eylül sabahı Suudi Arabistan’a gönderileceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Ancak söz konusu iddiaya ilişkin şu aşamada Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

Fon soruşturmasında yeni operasyon: 15 kişi gözaltına alındı
Fon soruşturmasında yeni operasyon: 15 kişi gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

Bu nedenle asker sevkiyatının gerçekleşeceği yönündeki bilginin kesinleşmiş bir gelişme olarak değil, resmi makamlarca doğrulanmamış iddia olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Bölgedeki gerilim devam ediyor

Suudi Arabistan çevresindeki güvenlik gündemi sürerken, Kızıldeniz ve Babülmendep hattındaki gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Türkiye'nin Suudi Arabistan'la savunma alanındaki işbirliğinin hangi boyuta ulaşacağı ve askeri destek konusunda somut bir adım atılıp atılmayacağı, önümüzdeki dönemde yapılacak resmi açıklamalarla netlik kazanacak.

Şu an için Türk askerlerinin 23 Eylül sabahı Suudi Arabistan’a gönderileceğine ilişkin resmi teyit bulunmuyor.

Bursa'da 19 Eylül akaryakıt fiyatları belli oldu! Motorinde indirim bekleniyor
Bursa'da 19 Eylül akaryakıt fiyatları belli oldu! Motorinde indirim bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Bursa'da yağış kazayı getirdi: İzmir Yolu'nda otomobil yan yattı
Bursa'da yağış kazayı getirdi: İzmir Yolu'nda otomobil yan yattı
İçeriği Görüntüle

Bursa’da evlilik vaadiyle büyük tuzak! 10 şüpheli tutuklandı
Bursa’da evlilik vaadiyle büyük tuzak! 10 şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

#Türkiye #SuudiArabistan #TürkSilahlıKuvvetleri #TSK #HakanFidan #MSB #Mekkeİttifakı #Savunma #AskeriGündem #Ortadoğu #Gündem