Bursa'nın öncü otomotiv üretim merkezlerinden TOFAŞ, yaz dönemi planlı bakım ve yıllık izin uygulaması kapsamında fabrikasındaki faaliyetlerine geçici olarak ara veriyor.
Şirketten alınan bilgilere göre, fabrikadaki üretim süreci 24 Temmuz 2026 Cuma günü itibarıyla durdurulacak. Uygulanacak olan ara, hem çalışanların ortak takvimle yıllık izinlerini kullanmalarını sağlayacak hem de üretim hatlarında kapsamlı bakım, onarım ve revizyon çalışmalarının gerçekleştirilmesine imkan tanıyacak.
Kapsamlı Bakım ve Revizyon Çalışmaları
Üretime ara verilen yaklaşık üç haftalık süreçte, tesis genelindeki makineler ve üretim ekipmanları detaylı bir teknik kontrolden geçirilecek. Yeni üretim dönemine hazırlık amacıyla hatlarda iyileştirme ve modernizasyon çalışmaları yürütülecek. Gerçekleştirilen bu planlı bakım faaliyetlerinin, üretim verimliliğinin artırılması ve fabrikanın uzun vadeli güvenli operasyonları açısından kritik önem taşıdığı belirtiliyor.
Üretim 17 Ağustos'ta Yeniden Başlayacak
Planlanan bakım ve revizyon süreçlerinin öngörülen takvime uygun şekilde tamamlanmasının ardından, TOFAŞ Bursa fabrikasının bantları 17 Ağustos 2026 Pazartesi günü yeniden çalışmaya başlayacak. Otomotiv sektöründe geleneksel olarak uygulanan bu yaz dönemi duruşları, hem personelin dinlenmesine olanak tanıyor hem de yıl boyunca aktif çalışan tesislerin altyapısının yenilenmesini sağlıyor.
#TOFAŞ #Bursa #Otomotiv #Ekonomi #Sanayi #SonDakika




