Soruşturma kapsamında mali incelemelerde, Kartal Sahil Yolu’ndaki bir balık restoranının sahibi olan İsmet Öğüt’ün hesaplarındaki para hareketleri mercek altına alındı.
Dosyadaki incelemelere göre Öğüt’ün hesaplarından 1 Temmuz ile 16 Eylül 2026 tarihleri arasında toplam 3 milyar 92 milyon 75 bin 513 TL tutarında para çıkışı gerçekleştiği belirtildi.
Söz konusu finansal hareketlerin kaynağı ve hangi amaçla gerçekleştirildiği soruşturma kapsamında inceleniyor.
Enver Çevik bağlantısı araştırılıyor
Soruşturma dosyasında İsmet Öğüt ile borsacı Enver Çevik arasında ilişki bulunduğuna yönelik iddialar da yer alıyor. Öğüt’ün Çevik ile yakın temas içinde olduğu ve bazı varlıkların yönetiminde aracılık ettiği yönündeki iddiaların savcılık tarafından araştırıldığı aktarılıyor.
Enver Çevik hakkında daha önce soruşturma kapsamında işlem yapılmış ve mal varlıklarına tedbir uygulanmıştı.
Ancak dosyada yer alan bu iddiaların hukuki süreç sonunda kesinleşmiş bir yargı kararı anlamına gelmediği belirtiliyor.
Dört şüpheli tutuklandı
Savcılıkta işlemleri tamamlanan İsmet Öğüt, İskender Balcı, Ali Çil ve Adem Karatepe tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Hakimlik, dört şüpheli hakkında da tutuklama kararı verdi.
Fon soruşturmasında para hareketleri, şirket ve kişi bağlantıları ile mal varlıklarına ilişkin incelemelerin sürdüğü öğrenildi. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni adli işlemlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yapılacak incelemelerin ardından netleşecek.
#FonSoruşturması #İsmetÖğüt #Balıkçıİsmet



