Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında fon soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Soruşturmada sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gerekenin yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun üzerinin örtülmesine izin verilmeyeceği mesajını verdi.
Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kol kırılır yen içinde kalır” anlayışıyla hareket etmeyeceklerini ifade ederek, ortaya çıkan sorunların büyümeden ele alınması ve gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sorumluluk vurgusu
Toplantının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi de dahil olmak üzere hiç kimsenin eleştiriden muaf olmadığını belirtti. Sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gerekenin yapılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti çalışmalarına zarar verecek tutum ve davranışlardan uzak durulması gerektiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürecin samimiyet ve kararlılıkla yürütülmesi gerektiğini vurgularken, atılacak adımların belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirileceğini ifade etti.
Yerel yönetim reformu için hazırlıklar sürüyor
MKYK toplantısında yerel yönetimlere ilişkin reform çalışmaları da gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, belediyelerin mali yapısı, denetim süreçleri ve yerel yönetimlerin işleyişine ilişkin bir sunum yaptı.
Sunumda, bazı belediyeler hakkında gündeme gelen rüşvet, yolsuzluk ve irtikap iddialarının hizmetlere etkisi değerlendirildi. Belediyelerin mali yapısının güçlendirilmesi ve denetim mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi gerektiği belirtildi.
Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile kırsal bölgelerdeki yerel yönetimler arasında yaşanan yetki karmaşasının giderilmesi de reform başlıkları arasında yer aldı.
Reform çalışması beş ana başlıkta yürütülüyor
AK Parti’nin hazırladığı yerel yönetim reformunda beş temel başlık üzerinde çalışıldığı bildirildi. Bunlar; yerel yönetimlerde şeffaflık ve denetim, yerel yönetim modelinin geliştirilmesi, mali yapı, yeni uygulamalar ile imar ve planlama olarak sıralandı.
Çalışmaya son şeklinin verilmesinin ardından düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması hedefleniyor.
Fon soruşturmasında 84 kişi tutuklandı
Fon soruşturmasında bugüne kadar 84 şüphelinin tutuklandığı, 282 kişi hakkında ise adli işlem yapıldığı bildirildi. Tasfiyesine karar verilen fonlarla ilgili incelemeler devam ederken, hesap hareketleri ve özellikle son üç aylık dönemdeki para çıkışları araştırılıyor.
Soruşturma kapsamında 131 fonun tasfiyesine karar verilmişti. Süreç içerisinde bazı fonların tasfiye işlemlerine ilişkin yeni kararlar alınırken, yatırımcıların zararlarının karşılanması ve fonlardan hukuka aykırı şekilde çıkarıldığı değerlendirilen varlıkların geri kazanılması için çalışmalar yürütülüyor.
#CumhurbaşkanıErdoğan #FonSoruşturması #AKParti #MKYK




