Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BUSKİ), İnegöl ve Yenişehir ilçelerindeki çeşitli mahallelerde beton parke yapımı ve onarımı için ihaleye çıkıyor. Çalışma kapsamında yeni parke taşlarının temin edilmesi, döşeme işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve hasar gören mevcut kaplamaların onarılması planlanıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içerisinde yürütülecek iş için yüklenici firma açık ihale yöntemiyle belirlenecek. İhale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesi kapsamında yapılacak. Firmalar tekliflerini yalnızca Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden iletebilecek.
İhalenin kayıt numarası 2026/1948475 olarak açıklanırken mahalle bazındaki uygulama alanları ve teknik ayrıntılar ihale dokümanında yer alacak.
BUSKİ ihalesi 5 Kasım’da gerçekleştirilecek
İnegöl ve Yenişehir’deki parke yapım işine ilişkin ihale, 5 Kasım 2026 Perşembe günü saat 11.00’de yapılacak. Elektronik tekliflerin açılması için BUSKİ Genel Müdürlüğünün Sırameşeler Mahallesi, Avrupa Konseyi Bulvarı No: 6/3 B Blok, 5. kat, Osmangazi adresindeki ihale toplantı salonu belirlendi.
İhaleye katılmak isteyen firmaların gerekli belgeleri hazırlayarak tekliflerini EKAP üzerinden elektronik imzayla sunmaları gerekiyor. Katılımcıların teknik şartları, yeterlilik kriterlerini ve ihale kapsamında belirlenen diğer hükümleri incelemesi şart.
Parke çalışmaları 540 gün sürecek
İhale sonucunda işi üstlenecek firmaya, yer tesliminden itibaren 540 takvim günü süre verilecek. Sözleşmenin imzalanmasının ardından 15 gün içinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanması öngörülüyor.
İş programı kapsamında İnegöl ve Yenişehir’deki belirlenen mahallelerde beton parke döşenmesi, mevcut zemin kaplamalarının yenilenmesi ve ihtiyaç duyulan noktalarda tamirat yapılması planlanıyor. Uygulamanın kapsamı ve teknik koşulları, ihale dokümanında belirtilen hükümler doğrultusunda yürütülecek.
İhaleye katılacak firmalarda hangi şartlar aranacak?
BUSKİ’nin ihale ilanına göre katılımcıların mesleki ve teknik yeterliliklerini iş deneyimi belgeleriyle kanıtlaması gerekecek. Firmaların son 15 yıl içerisinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında tamamladıkları işlere ilişkin belgeleri sunmaları istenecek.
İş deneyimi tutarının, teklif edilen bedelin en az yüzde 80’ine karşılık gelmesi şartı aranacak. Benzer iş değerlendirmesinde Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliği’nde yer alan A/V grubu işler esas alınacak. İnşaat mühendisliği bölümü de benzer işe denk kabul edilen mühendislik alanı olarak belirtildi.
Şirket ortaklarına ait iş deneyimi belgelerinin kullanılması durumunda ortaklık yapısı ve yönetim yetkisi gibi hususların ilgili mevzuata uygun biçimde belgelendirilmesi gerekecek.
Tekliflerde teminat ve değerlendirme koşulları belli oldu
İhalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenirken fiyatın yanı sıra fiyat dışındaki unsurlar da değerlendirilecek. Yükleniciyle birim fiyat sözleşmesi imzalanması planlanırken firmaların her iş kalemi için belirledikleri birim fiyatlar üzerinden toplam tekliflerini sunması gerekecek.
İhaleye yalnızca yerli istekliler katılabilecek ve konsorsiyum şeklinde teklif verilemeyecek. Katılımcıların teklif bedelinin en az yüzde 3’ü tutarında geçici teminat sunması zorunlu olacak. Elektronik eksiltme yapılmayacak ihalede tekliflerin geçerlilik süresi ise 120 takvim günü olarak belirlendi.
Sınır değer katsayısı 1,00 olarak açıklanırken bu değerin altında teklif veren isteklilerin teklifleri, açıklama istenmeden reddedilecek. İhale sonucunda belirlenecek yüklenici, sözleşme kapsamında İnegöl ve Yenişehir’deki parke yapım ve onarım işlerini üstlenecek.
#Bursa #İnegöl #Yenişehir #BUSKİ #BursaBüyükşehirBelediyesi #ParkeÇalışması #İhale #BursaHaberleri
