Türkiye’nin önemli tarım ve üretim üslerinden biri olan Bursa, dünya pazarındaki yerini her geçen gün sağlamlaştırıyor. İklimi ve toprak yapısının sunduğu avantajlarla üretilen tarımsal değerler, uluslararası alanda yoğun talep görmeye devam ediyor. Bu kapsamda öne çıkan Bursa siyah inciri ve Yenişehir’de yetiştirilen biber çeşitleri, Avrupa'nın dört bir yanındaki sofraları süslüyor.

Bursa Siyah İnciri Dünyaya Açılıyor

Adına festivaller düzenlenen ve kendine has kalibre, renk, aroma ve lezzetiyle eşsiz bir konuma sahip olan Bursa siyah inciri, yurt dışı pazarlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Üreticilerin büyük bir özenle yetiştirdiği bu özel incir türü, özellikle Avrupa ülkelerindeki tüketicilerden tam not alıyor. Yurt dışı pazarlardaki bu güçlü talep, ürünün uluslararası ticaretteki stratejik önemini her geçen gün artırıyor.

6A7D8Cfcb710B83D04D3E0Fa

Yenişehir Biberi Avrupa Sofralarında

Bursa'nın tarımsal potansiyelini gözler önüne seren bir diğer ürün ise Yenişehir ilçesinde yetiştirilen biber çeşitleri oldu. Bölgedeki üreticilerin emeğiyle tarlalardan toplanan biberler, geniş bir ihracat ağıyla Avrupa'nın pek çok ülkesine ulaştırılıyor.

Yenişehir biberi; başta İngiltere, İsveç, İsviçre, Almanya, Polonya, Belçika, Fransa ve Hollanda olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor. Bu geniş pazar ağı, Yenişehir'in tarımsal üretim ve ihracattaki konumunu zirveye taşıyor.

Üreticinin Yüzü Gülüyor, Hedef Pazar Büyüyor

Bursa tarımının uluslararası alanda gördüğü bu yoğun ilgi üreticilere memnuniyet yaratırken, kaliteli üretimin sürdürülebilirliği büyük önem taşıyor. Yerel yönetimler ve ilgili kurumlar, Bursa’ya özgü tarım ürünlerinin daha fazla ülkede tüketiciyle buluşmasını sağlayarak hem çiftçilerin gelirlerini artırmayı hem de bölge ekonomisine katma değer sağlamayı hedefliyor.

Bursa’da tarımı etkileyecek karar! Çeltik ekimine izin verilmeyecek
Bursa’da tarımı etkileyecek karar! Çeltik ekimine izin verilmeyecek
İçeriği Görüntüle

Bursa'da tarım üreticilerini ağa düşüren suç örgütü adliyede
Bursa'da tarım üreticilerini ağa düşüren suç örgütü adliyede
İçeriği Görüntüle

Bursa Kurban Pazarında Yüksek Maliyet Krizi: Üretici de Vatandaş da Dertli
Bursa Kurban Pazarında Yüksek Maliyet Krizi: Üretici de Vatandaş da Dertli
İçeriği Görüntüle

Bursa şeftalisinde hasat sezonu başladı: Fiyatlar üreticiyi düşündürüyor
Bursa şeftalisinde hasat sezonu başladı: Fiyatlar üreticiyi düşündürüyor
İçeriği Görüntüle

Mollafenari'de Açık Hava Sineması Heyecanı
Mollafenari'de Açık Hava Sineması Heyecanı
İçeriği Görüntüle

#Bursa #Yenişehir #BursaSiyahİnciri #YenişehirBiberi #Tarım #İhracat #Avrupa #Ekonomi #SonDakika