Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin öncelikli sorunlarına yönelik çalışmalarını farklı alanlarda sürdürüyor. Ulaşım, kentsel dönüşüm, afet yönetimi ve altyapı yatırımlarının öne çıktığı haftada, devam eden projeler ve yeni planlamalarla ilgili önemli açıklamalar yapıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba'nın Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi üyeleriyle gerçekleştirdiği buluşmada, kentin ulaşım sorunları ve depreme karşı dayanıklı yapılaşma ihtiyacı ele alındı.
Bursa'nın öncelikli gündem maddelerinin trafik yoğunluğu ve depreme dayanıksız yapı stoku olduğunu belirten Biba, toplu ulaşımda raylı sistemlerin yaygınlaştırılacağını ifade etti. Şehir Hastanesi'ne kadar uzanacak raylı sistem hattındaki çalışmaların sürdüğünü aktaran Biba, trafik akışını rahatlatmak amacıyla yeni uygulamaların da değerlendirildiğini söyledi.
Ana arterlerde bulunan 550 bağlantı noktasının trafik üzerindeki etkisine değinen Biba; akıllı kavşak, bat-çık ve tek yön uygulamalarının gündemde olduğunu belirtti.

Osmangazi, Yıldırım ve Gemlik'te 1300 konutluk dönüşüm hazırlığı
Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin yeni bir gelişme de Şahin Biba'dan geldi. Osmangazi, Yıldırım ve Gemlik ilçelerini kapsayan dört ayrı dönüşüm projesinin tanıtımının yapılacağını açıklayan Biba, çalışmaların toplam 1300 konutu kapsadığını bildirdi.
Deprem riskine karşı yapı stokunun yenilenmesini öncelikli konular arasında değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projelerle kentte daha güvenli yaşam alanlarının oluşturulmasını hedefliyor.
Büyükşehir'den afetlere karşı yeni hazırlık
Bursa Büyükşehir Belediyesi, olası deprem ve diğer afetlerde müdahale kapasitesini artırmak için hazırlıklarını da sürdürüyor. Bu kapsamda farklı noktalara özel destek ve acil durum konteynerleri yerleştirildi.
Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında üç ayrı parka Engelsiz Destek Konteyneri kuruldu. İki farklı mezarlığa ise Kimliklendirme ve Defin Hizmetleri Afet ve Acil Durum Konteynerleri yerleştirildi.
Engelsiz destek konteynerlerinde tekerlekli sandalye, hasta yatağı, yürüteç, sedye, ilk yardım setleri ve hijyen malzemeleri bulunuyor. Böylece afet sırasında engelli bireylerin, yaşlıların ve bakım desteğine ihtiyaç duyan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.
Mezarlıklardaki konteynerlerde ise jeneratör, kazma, kürek, kefen kumaşı ve defin işlemlerinde kullanılacak diğer malzemeler hazır tutuluyor.
Çekirge Teras için hedef 2027 sonu
Bursa'nın önemli projeleri arasında yer alan Çekirge Teras'ta çalışmalar yeniden başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, proje alanında incelemelerde bulunarak tesisin 2027 yılı sonuna kadar Bursalıların kullanımına sunulmasının hedeflendiğini açıkladı.
Yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen proje, daha önce planlanan otel konseptinden çıkarılarak kültür merkezi ve millet bahçesi şeklinde yeniden düzenlendi.

Projede iki konferans salonu, 2 bin metrekarelik kütüphane, 2 bin metrekarelik sanat galerisi, bilim ve teknoloji merkezi, restoranlar ve kafeteryalar bulunacak.
Yaklaşık 20 bin metrekarelik millet bahçesi ile 300 araç kapasiteli otoparkın da yer alacağı Çekirge Teras'ın, tamamlandığında Bursa'nın kültür, sanat ve sosyal yaşamına katkı sağlaması bekleniyor.
Bursa'da altyapı ve yol yatırımları sürüyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, içme suyu, sulama, köprü ve yol yenileme çalışmalarını da farklı ilçelerde sürdürüyor.
BUSKİ ekipleri tarafından Çınarcık Barajı'ndan arıtma tesisine su taşıyan ana isale hattının Nilüfer Akçalar'daki 1 kilometrelik bölümü tamamlandı. Güzergâhta 2 bin 200 ve 1600 milimetre çapındaki çelik borular kullanılırken, 8 metre genişliğindeki alanda sıcak asfalt kaplama çalışması yürütülüyor.
Tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılamaya yönelik Alaylı Sulama Göleti için de yeni bir çalışma planlandı. Evkaya Deresi üzerine bent yapılması ve 5 bin 664 metre uzunluğunda iletim hattı oluşturulmasıyla gölete saniyede yaklaşık 25 litre su aktarılması hedefleniyor.
Ulaşım yatırımları kapsamında Mudanya'nın Çekrice Mahallesi'nde de köprü yenileme çalışması gerçekleştiriliyor. 1970 yılında inşa edilen tek şeritli köprünün yerine çift şeritli betonarme köprü yapılıyor.
Keles ilçesinde Karaardıç, Issızören ve Denizler mahallelerini birbirine bağlayan 17 kilometrelik yolda genişletme ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Yıldırım Esenevler Mahallesi Erdoğan Caddesi'nde ise asfaltlama ve çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.
Bursa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları konserlerle sürdü
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Kutlamalar kapsamında 28 Ekim'de Yıldırım'da düzenlenen yürüyüşe katılan Biba, programın devamında gerçekleştirilen Ferhat Göçer konserini takip etti.
29 Ekim'de ise "Bakarsan Cumhuriyeti Görürsün" sergisini ziyaret eden Biba, Cumhuriyet'in önemine ilişkin mesajlar verdi. Ardından binlerce vatandaşla Heykel'den Bursa Millet Bahçesi'ne gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı.
Kutlama alanında yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri minnetle anan Biba, Bursalıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Etkinlikler Berkay konseriyle devam etti.
Büyükşehir'den kültür ve sanat etkinlikleri
Bursa Büyükşehir Belediyesi, hafta boyunca düzenlediği konser ve sergilerle kültür-sanat faaliyetlerini de sürdürdü.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen "Alaturka'nın Yıldızları ile Bizim Şarkılarımız" konserinde Alp Arslan, Mehsem Özşimşir, Bahadır Özüşen, Çiğdem Gürdal ve Gökhan Sezen sahne aldı. Konseri Başkan Vekili Şahin Biba da vatandaşlarla birlikte izledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası'nın yeni sezon programına ilişkin hazırlıklar da paylaşıldı. Yeni dönemde Türk bestecilerin eserlerine ve Bursa'da yetişen genç solistlere ağırlık verilmesi planlanıyor.
Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi'nde açılan "Yekpare: Hendesî Desen ve Ebru Sergisi" ise yaklaşık 30 eseri sanatseverlerin beğenisine sundu.
#BursaBüyükşehirBelediyesi #Bursahaberleri #ŞahinBiba #Bursaulaşımprojeleri



