AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Akıl Çemberi programına katılarak gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Yalçın, belediyelerin partiye katılımıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

AK Parti’ye yeni katılımların gerçekleşebileceğini belirten Yalçın, sırada bir büyükşehir belediyesinin bulunduğunu dile getirdi. Ancak söz konusu belediyenin hangi şehirde olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

“Sırada bir büyükşehir var”

Cumhurbaşkanı’nın partiye katılmak isteyenlere kapıyı açık tuttuğunu belirten Yalçın, yeni katılımlara ilişkin beklentisini canlı yayında paylaştı.

Yalçın, konuya ilişkin açıklamasında, “İsim vermeyeyim ama sırada bir büyükşehir var. En kısa sürede inşallah göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, AK Parti’ye katılması beklenen belediyenin hangi kentte olduğu sorusunu gündeme taşıdı. Yalçın’ın sözlerinde belediyenin adı veya katılımın gerçekleşeceği kesin tarih ise yer almadı.

Fon soruşturmasıyla ilgili de konuştu

Programda fon soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yalçın, soruşturmada sorumluluğu bulunan kişilerin siyasi kimliklerine bakılmaksızın ele alınması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın konuya ilişkin kararlılık ortaya koyduğunu belirten Yalçın, soruşturmada suçu bulunanlarla mağdur olanların birbirinden ayrılması gerektiğini ifade etti. Yalçın, siyasi çevreler veya farklı gruplarla bağlantının değerlendirmelerde belirleyici olmaması gerektiğini savundu.

Mekke Savunma İttifakı genişleyebilir

Yalçın, dış politika gündemine ilişkin açıklamalarında ise Mekke Savunma İttifakı’nın genişleme ihtimaline değindi. Mısır başta olmak üzere yeni ülkelerin ittifaka katılabileceğini belirten Yalçın, bölgesel iş birliğinin kapsamının genişleyebileceğine işaret etti.

Muhalefetin Yemen üzerinden yürüttüğü tartışmalara da yanıt veren Yalçın, Türkiye’nin dış politikasının yalnızca Yemen veya Husiler üzerinden değerlendirilemeyeceğini söyledi. Mekke Anlaşması’nın bölgede barış ve istikrarı hedeflediğini belirten Yalçın, Türkiye’nin bölgesel gelişmelere daha kapsamlı bir perspektifle yaklaştığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’de yatırım çağrısı: 100 milyar dolarlık hedef
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’de yatırım çağrısı: 100 milyar dolarlık hedef
İçeriği Görüntüle

Fon krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri sonrası gözler 50 kişide
Fon krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri sonrası gözler 50 kişide
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fon soruşturmasında sert çıkış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fon soruşturmasında sert çıkış!
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Lukaşenko'dan samimi sohbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Lukaşenko'dan samimi sohbet
İçeriği Görüntüle

Bursa SGK’da koltuk değişti! Erhan Karaca’nın yerine gelen isim belli oldu
Bursa SGK’da koltuk değişti! Erhan Karaca’nın yerine gelen isim belli oldu
İçeriği Görüntüle

#AKParti #HasanBasriYalçın #Siyaset #Büyükşehir